Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@00:09:45 GMT

دلیل اصلی افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۴۷۵۰

دلیل اصلی افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن

ایران اکونومیست- مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن علت افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن در روزهای اخیر را تشریح کرد.

 به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، در حالی که طی روزهای اخیر قیمت هر فقره اوراق ۵۰۰ هزار تومانی تسهیلات مسکن به کانال ۹۰ هزار تومان وارد شد، محمد حسن مرادی، مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن گفت: علت افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن در روزهای اخیر مربوط به تحولات بیرونی بازار اوراق است و ارتباطی به سیاست‌ها و تحولات داخلی بانک مسکن ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرادی در تشریح این موضوع اعلام کرد: علت افزایش محسوس قیمت اوراق تسهیلات مسکن را نباید در بانک مسکن و سیاست ها و برنامه های آن در این زمینه جست و جو کرد بلکه مهمترین دلایل این موضوع در بازار معاملات اوراق و تا حد زیادی، تحولات و نوسانات بازار سرمایه نهفته است.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین عوامل موثر در تغییر سطح قیمت اوراق تسهیلات مسکن از جانب تحولات درون بانک، وضعیت عرضه و تقاضای اوراق است خاطرنشان کرد: نه تنها در هفته های گذشته و از زمانی که افزایش قیمت اوراق آغاز شد عرضه اوراق تسهیلات مسکن کمتر نشده است بلکه به علت افزایش مانده سپرده های ممتاز که پشتوانه انتشار اوراق تسهیلات است و حل مشکل سجامی تعدادی از دارندگان حساب عرضه تا حدی نسبت به قبل افزایش یافته است. بنابراین افزایش قیمت اوراق در روزهای گذشته را نمی توان ناشی از کاهش انتشار اوراق از سوی بانک و کاهش مانده سپرده های حساب ممتاز دانست.

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن با بیان اینکه در وضعیت و شرایط مصرف اوراق تسهیلات مسکن به لحاظ دریافت تسهیلات خرید و ساخت مسکن هم افزایش قابل توجهی ایجاد نشده است که بتوان از آن به عنوان عامل افزایش قیمت اوراق در روزهای گذشته یاد کرد گفت: عمدتاً دو دلیل و تغییر عمده در سیاست ها و برنامه ها و عملکرد بانک مسکن می تواند قیمت اوراق را تحت تاثیر قرار دهد که یکی از آن ها تغییر در سطح تخصیص اوراق به افراد صاحب حساب به پشتوانه سپرده گذاری آن ها در حساب سپرده ممتاز است و دیگری تغییر در شرایط تسهیلات مسکن همچون تغییر در سقف تسهیلات یا تغییر در شرایط دریافت تسهیلات همچون مدت زمان بازپرداخت تسهیلات است که می تواند تقاضا برای خرید اوراق را افزایش داده یا کاهش دهد. اما در شرایط فعلی هیچ تغییر خاصی در سیاست ها و عملکردهای بانک مسکن در این دو مورد اتفاق نیفتاده است تا بتوان از آن ها به عنوان عوامل تغییر قیمت اوراق یا عوامل موثر در افزایش قیمت اوراق در روزهای اخیر یاد کرد.

وی افزود: عمده ترین دلیلی که می توان از آن به عنوان عامل افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن در روزهای اخیر یاد کرد انجام معاملات اوراق وعرضه اوراق از سوی افرادی است که فقط در قیمت های بالا حاضر به عرضه اوراق بازار شده اند و در مقابل افرادی هم در سمت تقاضا حاضر به خرید اوراق با قیمت بالاتر شده اند شاید با این انگیزه که همزمان با سایر بازارها و سایر سهم ها، قیمت اوراق تسهیلات مسکن هم در آینده افزایش یابد و بتوانند از این طریق سود قابل توجهی کسب کنند.

مرادی با بیان اینکه در روزهای اخیر تغییر محسوسی نه از جانب بانک و نه از جانب تقاضای تسهیلاتی از سوی متقاضیان صورت نگرفته است که بتوان از آن به عنوان عوامل افزایش قیمت اوراق یاد کرد، گفت: با این حال بانک با هماهنگی فرابورس محدودیت هایی برای معاملات اوراق وام مسکن در نظر گرفته است که هدف از اعمال این محدودیت ها جلوگیری از رشد افسار گسیخته قیمت اوراق و ممانعت از ورود اوراق به بازار سفته بازی و سوداگری است.

وی ادامه داد: این محدودیت ها شامل محدودیت در سقف خرید اوراق، در نظر گرفتن مدت زمان انقضا برای مصرف اوراق و محدودیت های معاملاتی اوراق به لحاظ تعیین حداقل مدت زمان انتظار (چهار ماهه) از زمان خرید تا فروش اوراق است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن روزهای اخیر علت افزایش محدودیت ها سیاست ها بانک مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۴۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا خواجه ای گفت: مقاوم سازی اماکن روستایی و مناطق محروم استان در واقع همان پیشگیری قبل از وقوع حادثه و جلوگیری از خسارات و تلفات جانی و مالی در برابر سوانح طبیعی است.

وی ابراز کرد: سهمیه استان زنجان در زمینه تسهیلات مسکن روستایی در سال جاری ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره با اعتباری بالغ بر ۴,۰۲۵ میلیارد تومان اعتبار است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: در حال حاظر میزان مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی در استان ۵۷ درصد است که با مقاوم سازی این تعداد، این میزان به ۶۷ درصد خواهد رسید که این جهش در سابقه بنیاد مسکن کم نظیر است.

خواجه ای تاکید کرد: متقاضیان دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت می‌توانند با مراجعه به بنیاد مسکن در شهرستان‌ها نیز نسبت به تکمیل پرونده‌های خود جهت دریافت تسهیلات اقدام کنند.

وی افزود: اقساط بازپرداخت تسهیلات جدید با نرخ سود پنج درصد، حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه خواهد بود، که متقاضیان پس از تشکیل پرونده در بنیاد مسکن، به بانک مربوطه جهت عقد قرارداد معرفی می شوند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان، از پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی از ۳۵۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: مهاجرت معکوس ظرفیت و تقاضا برای ساخت و ساز در روستاها را افزایش داده است و همین مساله باعث می شود تا همه ساله و طبق قانون ۲۰۰ هزار فقره تسهیلات مسکن روستایی در کشور به متقاضیان پرداخت و هر سال نیز سقف آن افزایش یابد.

کد خبر 6098020

دیگر خبرها

  • طرح نهضت ملی مسکن از اولویت های بانک مسکن در سیاست های اعتباری سال جاری است
  • اهتمام بانک کشاورزی به تحقق امنیت غذایی با مشارکت مردم
  • وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی برای مستاجران
  • جزئیات پرداخت وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن | وام ۳۰۰ میلیون تومانی به چه کسانی تعلق می گیرد؟
  • جزئیات پرداخت وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن
  • بانک‌ها تا پایان اردیبهشت نسبت به پرداخت تسهیلات مسکن اقدام کنند
  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ مالکان و مستاجران منتظر این تغییر باشند
  • پرداخت ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به متقاضیان
  • آخرین وضعیت متقاضیان تسهیلات مسکن در این بانک مشخص شد
  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد